preskoči na sadržaj
Vijesti

RAZLISTAJ SE I TI!

Ovogodišnja manifestacija Mjeseca hrvatske knjige, koja traje od 15. listopada do 15. studenog 2020.,  posvećena je planetu Zemlji, a moto je „Razlistaj se!“. Učenici naše škole obilježili su je brojnim aktivnostima, a neke od njih upravo donosimo.


Učenici prvih razreda s knjižničarkom i svojim učiteljicama čitali su pjesmu Grigora Viteza „Kad bi drveće hodalo“ i priču o Ježevoj kućici, a potom su održane likovne radionice posvećene temi Mjeseca hrvatske knjige.

Učenici četvrtog razreda su u Mjesecu hrvatske knjige započeli s razrednim projektom „Čitamo zaboravljene knjige“. Odabrali su knjigu Sanje Lovrenčić „Esperel-grad malih čuda“ koju će zajednički čitati sve do ožujka 2021., a pročitanu knjigu planiraju predstaviti drugim učenicima škole.

Učenici petih razreda su zajedno s knjižničarkom i učiteljem hrvatskog jezika čitali u parku pjesme Grigora Viteza i Dobriše Cesarića posvećene prirodi. Njihovo čitanje zabilježeno je fotoaparatom, a u holu škole može se pogledati izložba najzanimljivijih prizora čitanja.

Učenici sedmih i osmih razreda uključili su se u online Nacionalni kviz za poticanje čitanja „Istraživači planeta Z“. Također su isti učenici bili uključeni u čitateljski maraton pod nazivom „Minuta za čitanje“. Video uradci u kojima učenici čitaju pjesme posvećene prirodi objavljeni su na Facebook stranici školske knjižnice te tako postali vidljivi široj publici.

U osmom razredu održan je sat lektire prema djelu Slavka Kolara „Breza“. Nakon čitanja ulomaka i razgovora o MHK, učenici su izrađivali vlastitu naslovnicu spomenutog djela.

Sve učeničke uratke možete pogledati na panoima u razredu ili u holu. Do kraja manifestacije „razlistat“ će se i učenici ostalih razreda, a o tome ćete moći pročitati u jednoj od slijedećih objava. Do tada uživajte u kadrovima uhvaćenima za vrijeme čitanja.

 Novinarska skupina školePošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Tihomir Batalo   datum: 30. 10. 2020.

Linkovi do virtualnih učionica
 

5.a razred

5.b razred

6.a razred

7.a razred

7.b razred

8.a razred

 


 


Virtualna knjižnica


Upisi u SŠ 2020./21.

Nagrade i priznanja

Povelja HZTK, 2013.

Plaketa Općine Rešetari, 2014.

 Plaketa BPŽ, 2006.

Dio smo UNESCO-ove ASPNet mreže

Priznanje  za uspjeh postignut na završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava
Republike Hrvatske za učenike 5. i 6. razreda u školskoj godini 2016./2017.

 


Logo škole


Monografija u spomen
175. obljetnici
OŠ Ante Starčevića Rešetari
 

Publikacija
180 godina škole u Rešetarima
 
 

Most prijateljstva


ACES „Međugeneracijska solidarnost“


Anketa
Kako vam se sviđa NOVA web stranica škole?
Korisni linkovi
Institucije


Portali
 

Učilice
 

Popularni časopisi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
preskoči na navigaciju