preskoči na sadržaj
Vijesti

3.A RAZRED PRVI PUTA SUDJELOVAO U MEĐUNARODNOM PROJEKTU RAZMJENE STRANIČNIKA

U Međunarodnom mjesecu školskih knjižnica, na inicijativu knjižničarke Daniele Gubić, a u suradnji s učiteljicom Slađanom Ninković, učenici 3.a razreda prvi puta su sudjelovali u projektu razmjene straničnika, odnosno u Bookmark Exchange Projectu.  Aktivnost im se jako svidjela te im je želja sudjelovati i dogodine.


Cilj ovog projekta je povezivanje učenika  i škola iz cijelog svijeta kroz izradu straničnika (bookmarkera, označivača stranica). Učenici ručno izrađuju straničnike (raznih stilova i oblika) koji odražavaju temu Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica. Ujedno promoviraju svoju zemlju, knjižnice, knjige i čitanje.

Nakon što učenici izrežu i oslikaju straničnike, oni se šalju poštom zemlji partneru, koja se dodjeljuje prema broju učenika i starosti učenika u prijavljenim razredima.

Ove godine za partnera nam je određena škola iz Litve. U uvodnom djelu, knjižničarka je učenike upoznala s projektom, a uz pomoć globusa i Google karte upoznali su Litvu i grad Kaunas gdje se nalazi partnerska škola pod nazivom Kauno Jurgio Dobkevičiaus progimnazia.

Nakon toga, učenici 3.a razreda napravili su straničnike na temu „Put do zdravlja i dobrobiti“. Osim toga svaki se učenik predstavio s nekoliko rečenica na engleskom jeziku i crtežom, a učiteljica je napisala prigodno pismo za učenike iz Litve i njihovu voditeljicu Jolitu Katauskiene.

Na našu adresu stigli su i njihovi straničnici koji su izrađeni od vune u bojama litvanske zastave i pismo u kojem naši novi prijatelji pišu o sebi, svojoj školi i radnom gradu Kaunasu. Učenici 3. a razreda rado će koristi straničnike novih prijatelja iz Litve i sjećati se provedenih aktivnosti u okviru Bookmark Exchange Projecta 2020.

                                                       Slađana Ninković, učiteljica

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marijan Vuković   datum: 17. 11. 2020.

Linkovi do virtualnih učionica
 

5.a razred

5.b razred

6.a razred

7.a razred

7.b razred

8.a razred

 


 


Virtualna knjižnica


Upisi u SŠ 2020./21.

Nagrade i priznanja

Povelja HZTK, 2013.

Plaketa Općine Rešetari, 2014.

 Plaketa BPŽ, 2006.

Dio smo UNESCO-ove ASPNet mreže

Priznanje  za uspjeh postignut na završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava
Republike Hrvatske za učenike 5. i 6. razreda u školskoj godini 2016./2017.

 


Logo škole


Monografija u spomen
175. obljetnici
OŠ Ante Starčevića Rešetari
 

Publikacija
180 godina škole u Rešetarima
 
 

Most prijateljstva


ACES „Međugeneracijska solidarnost“


Anketa
Kako vam se sviđa NOVA web stranica škole?
Korisni linkovi
Institucije


Portali
 

Učilice
 

Popularni časopisi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
preskoči na navigaciju