preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ante Starčevića Rešetari

Vijesti

TERENSKA NASTAVA U VELIKI GRĐEVAC

Autor: Daniela Gubić, 18. 10. 2022.

U petak ujutro, 14. listopada, učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda okupili su se ispred škole. U 8,00 sati uputili su se sa svojim učiteljicama autobusom u Veliki Grđevac. Pošli su na terensku nastavu, u posjet Kulturnom centru  "Mato Lovrak".

U Veliki Grđevac stigli su oko 10,00 sati gdje ih je dočekala stručna pratiteljica. Povela ih je do Osnovne škole Mate Lovraka. Ušli su u školu, a potom u njegovu spomen- sobu. Stručna pratiteljica uvela je učenike u najpoznatije priče Mate Lovraka, njegovih zadrugara, njihova učitelja te učenike time vrlo zainteresirala. U spomen- sobi vidjeli su mnogo toga vezanog uz djela Mate Lovraka, naslovnice njegovih knjiga, njegove spise, njegove osobne stvari…

Nakon razgledavanja spomen- sobe i upoznavanja života Mate Lovraka, ukrcali su se u turistički vlakić koji ih je odvezao do Kulturnog centra "Mato Lovrak". Ondje ih je pratiteljica povela do poznatog vlaka i slavnoga mlina iz priča Vlak u snijegu i Družba Pere Kvržice. Učenici su bili oduševljeni ogromnom starom lokomotivom te stvarima i pričama koje su čuli u mlinu. Teško su mogli zamisliti život kakvim su živjela tadašnja djeca i ljudi.

Nakon ukusnog ručka uslijedila je radionica miješenja i pečenja kruščića. Vješte ručice učenika marljivo su radile uz pomoć kuharice i pekara koji je pripremio krušnu peć. Dok su se kruščiči pekli, prošetali su poučnom šumskom stazom- Stazom ljubitelja prirode. Stazom su udisali čisti zrak, susreli poneku životinju i promatrali šumske biljke. Zapjevali su i poznatu pjesmicu gljivi Muhari. Vrlo zanimljiv bio je hrast Maneken, najpravilnije ili najravnije stablo u šumi.  Nakon šetnje kušali su kruščiće i poigrali se na travnjaku i igralištu. Povratak je uslijedio oko 15, 00 h. Pomalo umorni od aktivnosti kojima su se bavili, udobno su se smjestili u autobus i prepričavali doživljaje. Puno su toga naučili. Živa stvarnost najbolja je učiteljica.

                                                                  učiteljica Kristina Blažević

 

 

 

 

 
eTwinning

Ponosni smo nositelji

oznake eTwinning škole

UNESCO ASPnet

 

UNESCO ASPnet
oznaka škole

 

 

Virtualna knjižnica

Upisi u SŠ 2021./22.
Nagrade i priznanja

Povelja HZTK, 2013.

Plaketa Općine Rešetari, 2014.

 Plaketa BPŽ, 2006.

Dio smo UNESCO-ove ASPNet mreže

Priznanje  za uspjeh postignut na završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava
Republike Hrvatske za učenike 5. i 6. razreda u školskoj godini 2016./2017.

 

Logo škole


Monografija u spomen
175. obljetnici
OŠ Ante Starčevića Rešetari
 

Publikacija
180 godina škole u Rešetarima
 
 
NAŠ ZAVIČAJNI GOVOR

  

       Naš zavičajni govor

Most prijateljstva

ACES „Međugeneracijska solidarnost“

Anketa
Kako vam se sviđa NOVA web stranica škole?Korisni linkovi
Portali
 
Učilice
 
Popularni časopisi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
CMS za škole logo
Osnovna škola Ante Starčevića Rešetari / Vladimira Nazora 23, HR-35403 Rešetari / os-astarcevic-resetari.skole.hr / ured@os-astarcevic-resetari.skole.hr
preskoči na navigaciju