preskoči na sadržaj
Vijesti

NAŠ VIJEĆNIK NA SJEDNICI VIJEĆA UČENIKA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

Početkom ove školske godine u našoj je školi održano prvo Vijeće učenika u kojem su sudjelovali svi razredni predsjednici. Za predstavnika Vijeća učenika izabran je učenik 8.a razreda Lovro Čeliković koji je ujedno bio naš predstavnik u Vijeću učenika Brodsko-posavske županije.


Dana 15. studenoga 2016. Lovro Čeliković u pratnji pedagoginje Marije Dautović prisustvovao je konstituirajućoj sjednici Vijeća učenika Brodsko-posavske županije zajedno sa svim ostalim predsjednicima drugih osnovnih i srednjih škola. Dogovorene su glavne zadaće Vijeća: braniti prava i interese učenika, predlagati mjere poboljšanja uvjeta rada u školama, poticanje suradnje razrednih zajednica, projekti vijeća, inicijative učenika, inovativnost i istraživački duh, promicanje sportskog duha i borba protiv ovisnosti, učiti učenike demokraciji, educirati učenike o njihovim pravima i kako se boriti za njih.

Na sjednici Vijeća tajnim glasovanjem izabrani su predsjednik, potpredsjednik i tajnik Vijeća učenika Brodsko-posavske županije.

Novoizabrani predsjednik Županijskog vijeća,  Domagoj Aračić, učenik Industrijsko-obrtničke škole iz Slavonskog Broda, ujedno će biti i predstavnik Brodsko-posavske županije u Nacionalnom vijeću učenika.

Vjerujemo da će Lovro svojima inicijativama i poticajima opravdati mjesto predsjednika školskog Vijeća učenika i da će i dalje aktivno sudjelovati na županijskim sjednicama Vijeća učenika.

                                               Iva Kičić, 8.b

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marijan Vuković   datum: 5. 12. 2016.

 

 


Upisi u SŠ 2017./18.

Nagrade i priznanja

Povelja HZTK, 2013.

Plaketa Općine Rešetari, 2014.

 Plaketa BPŽ, 2006.

Priznanje  za uspjeh postignut na završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava
Republike Hrvatske za učenike 5. i 6. razreda u školskoj godini 2016./2017.

 


Logo škole


Monografija u spomen
175. obljetnici
OŠ Ante Starčevića Rešetari
 

Publikacija
180 godina škole u Rešetarima
 
 

Most prijateljstva


ACES „Međugeneracijska solidarnost“


Anketa
Kako vam se sviđa NOVA web stranica škole?
Korisni linkovi
Institucije


Portali
 

Učilice
 

Popularni časopisi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
preskoči na navigaciju