preskoči na sadržaj
Vijesti

POKAZALI SMO SVOJE ZNANJE NA NATJECANJIMA

Nakon održanih školskih natjecanja samo najuspješniji i najrevniji učenici imaju čast plasirati se na županijsku i državnu razinu. Marljive pripreme mentora i njihovih učenika urodile su plodom, stoga s ponosom možemo reći kako su najuspješniji već pozvani na županijska natjecanja.


Na školskom natjecanju iz matematike natjecalo se troje učenika sedmoga razreda pod mentorstvom nastavnice Ivone Han: Ivan Došlić (7.a), Tomislav Bzik (7.a), Robert Vidović (7.b) i Hana Lucić (5.a). Najuspješniji među njima bio je učenik Robert Vidović (7.b) koji je upućen na županijsku razinu.

Na natjecanju iz geografije pod mentorstvom nastavnice Anice Marković sudjelovalo je ukupno pet učenika: Katarina Brajdić (5.a), Hana Lucić (5.a), Magdalena Slišurić (5.a), Matej Bartolović (6.a) i  David Jelić (6.a).

Na natjecanju iz hrvatskoga jezika pod mentorstvom učiteljice Jasmine Palijan sudjelovalo je četvero učenika sedmih razreda: Ivona Majetić, Doris Ugarković, Marta Rumenović i Tea Špičak te tri učenice osmog razreda: Palina Plećaš, Iva Kičić i Iva Špoljarić. Najuspješnija među njima bila je učenica sedmog razreda Ivona Majetić (7.a) koja je upućena na županijsko natjecanje.

U stranim jezicima natjecati se mogu samo učenici osmih razreda. Na natjecanju iz engleskoga jezika pod mentorstvom učiteljice Željke Gospočić sudjelovali su učenici 8. razreda Luka Bilešić, Lovro Čeliković, Klara Matijašević, Lorena Mikanović, Filip Cindrić, Ivan Palijan, Eleonora Stipić i Nicol Stipić. U njemačkom su se jeziku, pod mentorstvom nastavnice njemačkoga jezika Marije Bijelić natjecali učenici 8. razreda Lorena Mikanović i Iva Kičić.

Na natjecanju Mladih tehničara, kojemu se naši učenici uvijek rado odazovu, otkriveni su neki novi talenti, ali i potvrđeni oni prijašnji. Učenica Petra Matanović (5.a) istaknula se u području Maketarstvo i modelarstvo te je upućena na županijsko natjecanje. Osim Petre na županijskom će natjecanju svoje talente moći pokazati i učenici Matea Majanović (6.a) u području Graditeljstvo, Tomislav Bzik (7.b) u kategoriji Strojarske konstrukcije, Ivan Došlić (7.a) u području Obrada materijala, Iva Kičić (8.b) u kategoriji Elektrotehnika, te Lovro Čeliković (8.a) u području Elektronika. Mentoru Marijanu Vukoviću i njegovim učenicima želimo puno uspjeha na županijskom natjecanju.

Naši su učenici  uspješni bili i na natjecanju iz likovne kulture. Svoja likovna umijeća pokazali su učenici 5.a razreda Stela Mijatović i Petra Matanović i učenici 6.a razreda Gabriel Barabaš i Karlo Knaus. Radovi učenice Stele Mijatović (5.a) i Gabriela Barabaša (6.a) proslijeđeni su na županijsku razinu na što je vrlo ponosan njihov mentor i učitelj likovne kulture Mišo Gusić. Čestitamo mentoru i učenicima.

Naposljetku se u našoj školi održalo natjecanje iz kemije za učenike sedmih i osmih razreda pod mentorstvom nastavnika Igora Tomeka. U natjecanju su sudjelovali učenici 7. razreda: Robert Blažeković, Ivan Došlić, Luka Lazić i Jurica Osovnikar te učenici 8.a razreda: Luka Cindrić, Iva Špoljarić, Eleonora Stipić i Iva Kičić.

Velika je čast svakomu učitelju motivirati svoje učenike da se okušaju u natjecanju iz predmeta kojemu su posebno naklonjeni. Veliko HVALA svim našim učenicima na pokazanoj dobroj volji i motiviranosti. Svima koji željno iščekuju županijske razine želimo puno uspjeha i dobrih rezultata, a onima koji se nisu dalje plasirali poručujemo neka se ne obeshrabre i neka nastave biti uporni na putu do željenoga cilja.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Tihomir Batalo   datum: 28. 2. 2017.

 

 


Upisi u SŠ 2017./18.

Nagrade i priznanja

Povelja HZTK, 2013.

Plaketa Općine Rešetari, 2014.

 Plaketa BPŽ, 2006.

Priznanje  za uspjeh postignut na završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava
Republike Hrvatske za učenike 5. i 6. razreda u školskoj godini 2016./2017.

 


Logo škole


Monografija u spomen
175. obljetnici
OŠ Ante Starčevića Rešetari
 

Publikacija
180 godina škole u Rešetarima
 
 

Most prijateljstva


ACES „Međugeneracijska solidarnost“


Anketa
Kako vam se sviđa NOVA web stranica škole?
Korisni linkovi
Institucije


Portali
 

Učilice
 

Popularni časopisi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
preskoči na navigaciju