preskoči na sadržaj
Vijesti

PREDIVNO DRUŽENJE I ČITANJE U KUD-U "REŠETARI"

Povodom Međunarodnog dana žena u prostoru KUD-a „Rešetari“ učenici naše škole čitali su iz užitka naglas članovima kratke priče o ženama zabilježene u narodnoj književnosti. Ovo je naš drugi odlazak na čitanje u lokalnu zajednicu u okviru projekta Tulum s(l)ova.


Na početku ugodnog druženja prisutnima se obratila voditeljica KUD-a gđa Irena Cindrić i najavila naš boravak u prostoru njihovog društva. O projektu i o izlasku na čitanje iz užitka u lokalnu zajednicu govorila je voditeljica školskog tima za provedbu projekta knjižničarka Daniela Gubić. Najavila je čitanje kratkih priča o ženama iz narodne književnosti jer upravo KUD-ovi su mjesta gdje se njeguje nematerijalna kulturna baština. Sam povod ovoga ugodnog druženja bio je Međunarodni dan žena koji se u svijetu obilježava 8. ožujka. Prije samog čitanja učiteljica hrvatskoga jezika Jasmina Palijan upoznala nas je sa značenjem i važnosti njegovanja narodne književnosti.

Prigodne kratke priče čitali su: Martina Kvaić, Dora Tomašević, Nicol Stipić, Iva Kičić, Josipa Burzelić i Filip Cindrić. Nakon razgovora o pročitanom, krenuli smo s drugom planiranom aktivnošću. Podijeljeni u skupine, učenici i članovi društva pisali su svoje bećarce, dvostih u obliku deseterca čije se zadnje riječi rimuju.

S obzirom da smo čitanje upriličili u vremenu probe za nastupe, sve napisane bećarce uglazbili su i otpjevali tamburaši koji su također dio društva. Svima se najviše svidio bećarac koji kaže: Da me majko zatvoriš u staklo, ja bih našla kuda bih izašla.

Zahvaljujemo se voditeljici i članovima društva jer su omogućili provedbu druge faze projekta Tuluma s(l)ova. Vjerujemo da su svi uživali u lijepoj riječi i veselom druženju.

 

                                                      Novinarska skupina školePošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Tihomir Batalo   datum: 15. 3. 2017.

 

 


Upisi u SŠ 2017./18.

Nagrade i priznanja

Povelja HZTK, 2013.

Plaketa Općine Rešetari, 2014.

 Plaketa BPŽ, 2006.

Priznanje  za uspjeh postignut na završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava
Republike Hrvatske za učenike 5. i 6. razreda u školskoj godini 2016./2017.

 


Logo škole


Monografija u spomen
175. obljetnici
OŠ Ante Starčevića Rešetari
 

Publikacija
180 godina škole u Rešetarima
 
 

Most prijateljstva


ACES „Međugeneracijska solidarnost“


Anketa
Kako vam se sviđa NOVA web stranica škole?
Korisni linkovi
Institucije


Portali
 

Učilice
 

Popularni časopisi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
preskoči na navigaciju