preskoči na sadržaj
Vijesti

UČENICI SEDMIH I OSMIH RAZREDA POSJETILI ZAGREB I TERME TUHELJ

U ranim jutarnjim satima 10. svibnja učenici sedmih i osmih razreda u pratnji svojih razrednika krenuli su na jednodnevni izlet u Zagreb i Terme Tuhelj.


Razgledanje našeg glavnog i najvećeg grada započeli su na Zrinjevcu gdje su razgledali meteorološki stup, Glazbeni paviljon, vodoskoke i sve prirodne ljepote koje park nudi.

Laganom šetnjom uputili su se u razgledavanje povijesne jezgre grada. Obišli su Kaptol, Gradec, Katedralu Uznesenja Blažene Djevice Marije, Dolac, Tkalčićevu ulicu, Kamenita vrata, crkvu sv. Marka, Banske dvore. Učenici su se potom zaputili u Sabor gdje im je stručna voditeljica objasnila ulogu najvišeg predstavničkog tijela u Republici Hrvatskoj i nositelja zakonodavne vlasti. Imali su priliku promatrati Sabornicu s galerije za građane te saznati koja je uloga saborskih zastupnika.

Nakon obilaska Sabora uputili su se do kule Lotrščak s koje više od stotinu godina puca top točno u podne. Uslijedila je  vožnja Uspinjačom, najkraćom žičnom željeznicom na svijetu, a učenici su se zatim uputili u Muzej Iluzija u kojem su se zabavili i nasmijali.

Nakon iskorištenog slobodnog vremena koje su imali za samostalno razgledavanje Trga bana Josipa Jelačića, putovanje su nastavili prema Termama Tuhelj. Poslije ručka u Termama Tuhelj učenici su poslijepodne proveli u veselom raspoloženju, kupanju i međusobnom druženju. Kući su se vratili u večernjim satima umorni, ali ispunjeni lijepim dojmovima.

Novinarska skupinaPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marijan Vuković   datum: 13. 5. 2017.

 

Upisi u SŠ 2017./18.

Nagrade i priznanja

Povelja HZTK, 2013.

Plaketa Općine Rešetari, 2014.

 Plaketa BPŽ, 2006.

Priznanje  za uspjeh postignut na završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava
Republike Hrvatske za učenike 5. i 6. razreda u školskoj godini 2016./2017.

 


Logo škole


Monografija u spomen
175. obljetnici
OŠ Ante Starčevića Rešetari
 

Publikacija
180 godina škole u Rešetarima
 
 

Most prijateljstva


ACES „Međugeneracijska solidarnost“


Anketa
Kako vam se sviđa NOVA web stranica škole?
Korisni linkovi
Institucije


Portali
 

Učilice
 

Popularni časopisi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
preskoči na navigaciju