preskoči na sadržaj
Vijesti

U MJESECU HRVATSKE KNJIGE POSJETILI SMO GRADSKU KNJIŽNICU

Učenici 3. a razreda s učiteljicom Blaženkom Logožar i knjižničarkom Danielom Gubić posjetili su 30. listopada 2017. Gradsku knjižnicu u Novoj Gradiški.


Vrata GKNG velikodušno su se otvorila i primila male školarce, a ravnateljica Gradske knjižnice Biljana Dakić i  knjižničarka Anka Višić  predstavile su svoj rad te ovogodišnju temu Mjeseca hrvatske knjige - enciklopedistiku i rad enciklopedista. Potom su učenike upoznale s fondom Dječjeg odjela te ih provele kroz zgradu Doma kulture gdje je sama knjižnica i smještena. Pobliže su im objasnile svaki dio Doma kulture.

Na ovaj način učenicima se pokušalo približiti ljepotu čitanja knjige što je njima već od prije poznato kroz čitanje raznih slikovnica, ali i lektirnih knjiga.

Kroz prostore Doma kulture (KINO Nova Gradiška, veliku dvoranu Pučkog otvorenog učilišta M. A. Relković i izložbu plakata najboljih hrvatskih filmova za djecu i odrasle), učenike i voditeljice stručno je provela ravnateljica Učilišta Relković prof. Danijela Juranović, a učenicima je najviše značila njihova plesno-pjevna koreografija na temu omiljene pjevačice Mije Komšić „Život nije siv“ koju su izveli na kazališnim daskama našega Doma kulture.

Vrativši se na Dječji odjel, učenici su uživali u novim naslovima knjižnice te uz puno smijeha napustili Gradsku knjižnicu.

Novinarska skupina školePošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marijan Vuković   datum: 3. 11. 2017.

 

Upisi u SŠ 2017./18.

Nagrade i priznanja

Povelja HZTK, 2013.

Plaketa Općine Rešetari, 2014.

 Plaketa BPŽ, 2006.

Priznanje  za uspjeh postignut na završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava
Republike Hrvatske za učenike 5. i 6. razreda u školskoj godini 2016./2017.

 


Logo škole


Monografija u spomen
175. obljetnici
OŠ Ante Starčevića Rešetari
 

Publikacija
180 godina škole u Rešetarima
 
 

Most prijateljstva


ACES „Međugeneracijska solidarnost“


Anketa
Kako vam se sviđa NOVA web stranica škole?
Korisni linkovi
Institucije


Portali
 

Učilice
 

Popularni časopisi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
preskoči na navigaciju