preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ante Starčevića Rešetari

Vijesti

MEĐUNARODNA PRIJATELJSKA SURADNJA S OPĆINOM KOSTANJEVICA NA KRKI

Autor: Tihomir Batalo, 20. 10. 2022.

U subotu 15. listopada 2022. godine u slovenskom mjestu Črneča Vas potpisana je Povelja o prijateljstvu i suradnji Općina Rešetari i Kostanjevica na Krki. Povelju su svečano potpisali načelnici općina Zlatko Aga i zamjenik župana u funkciji župana Kostanjevice na Krki Robert Zagorc uz nazočnost ministrice u kulturi u Vladi Republike Slovenije dr. Aste Vrečko te brojnih stručnih suradnika i vijećnika dvaju prijateljskih općina.

U delegaciji općine Rešetari, uz načelnika Zlatka Agu bili su i predsjednica Općinskog vijeća Milka Perković, pročelnica Monika Starčević, ravnatelj škole Tihomir Batalo, predsjednici KLD-a i DVD-a, Ivan De Villa i Antun Jug te komunalni redar općine Rešetari Kornelije Lalić.

Program našeg boravka u Sloveniji bio je iznimno bogat i ispunjen brojnim aktivnostima kojima je simbolično obilježen početak međunarodne suradnje i prijateljstva među općinama. Ravnatelj je imao prigodu razgovarati s ravnateljicom tamošnje Osnovne škole Jožeta Gorjupa,  Melitom Skušek, te dogovoriti okvire buduće suradnje.

Škola ima dugu i bogatu tradiciju, a posebnost joj je što u svom sastavu ima Gorjupovu galeriju s bogatim fundusom skulptura, slika, crteža i grafika slovenskih i svjetskih umjetnika.

Nakon razgleda škole i galerije sudjelovali smo na manifestaciji „Črneča Vas kroz vrijeme“ i otvaranju novoobnovljene stare škole iz vremena Austro-Ugarske koja je imala veliki utjecaj na razvoj Kostanjevice na Krki i mještane Črneča Vasi, uz blizinu granice s Hrvatskom i čini brdski kraj Općine Kostanjevica na Krki kao granični dio dvaju država Slovenije i Hrvatske.

Vratili smo se puni pozitivnih utisaka i obogaćeni novim prijateljstvom koje želimo prenijeti na naše općine, kako na gospodarskom i kulturnom planu tako i u području odgoja i obrazovanja mladih.

Tihomir Batalo
eTwinning

Ponosni smo nositelji

oznake eTwinning škole

UNESCO ASPnet

 

UNESCO ASPnet
oznaka škole

 

 

Virtualna knjižnica

Upisi u SŠ 2021./22.
Nagrade i priznanja

Povelja HZTK, 2013.

Plaketa Općine Rešetari, 2014.

 Plaketa BPŽ, 2006.

Dio smo UNESCO-ove ASPNet mreže

Priznanje  za uspjeh postignut na završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava
Republike Hrvatske za učenike 5. i 6. razreda u školskoj godini 2016./2017.

 

Logo škole


Monografija u spomen
175. obljetnici
OŠ Ante Starčevića Rešetari
 

Publikacija
180 godina škole u Rešetarima
 
 
NAŠ ZAVIČAJNI GOVOR

  

       Naš zavičajni govor

Most prijateljstva

ACES „Međugeneracijska solidarnost“

Anketa
Kako vam se sviđa NOVA web stranica škole?Korisni linkovi
Portali
 
Učilice
 
Popularni časopisi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
CMS za škole logo
Osnovna škola Ante Starčevića Rešetari / Vladimira Nazora 23, HR-35403 Rešetari / os-astarcevic-resetari.skole.hr / ured@os-astarcevic-resetari.skole.hr
preskoči na navigaciju