2020-11-23 08:30:23

MEĐUNARODNO NATJECANJE „WILLKOMMEN“

21. studenog 2020. sudjelovali smo drugi put na međunarodnom natjecanju iz engleskog jezika koje se održava već osmu godinu u organizaciji Njemačko-austrijskog kulturnog edukativnog Centra Willkommen.

Willkommen natecanje iz njemačkog, engleskog i francuskog jezika održava se u Srbiji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Hrvatskoj, Rumunjskoj, Mađarskoj, Vijetnamu, Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj. Svake godine raste broj sudionika, i mi se već drugu godinu pridružujemo projektu “Znanjem kroz Europu” u cilju popularizacije učenja stranih jezika u osnovnim i srednjim školama.

Ove se godine zbog epidemiološke situacije natjecanje, koje je prvotno trebalo biti u svibnju 2020., održalo 21. studenog 2020., te se pristupanju testova odradilo online putem Willkommen platforme.

Deset učenika naše škole pokazalo je svoje znanje iz engleskog jezika: Lana Brajdić, Rafael Brkić i Luka Ugarković iz petog razreda, Patrik Osovnikar iz šestog razreda, Marina Burzelić, Dominik Jelić, Karlo Kuštrin, Filip Paušić i Jona Slišurić iz sedmog razreda, te Nora Solić iz osmog razreda. Testiralo se učeničko razumijevanje čitanjem, gramatičko razumijevanje te pisanje eseja na zadanu temu. Rezultati natjecanja biti će objavljeni do kraja prosinca 2020.

Participacija za sudjelovanje u natjecanju iznosila je 7 €. Svi učenici koji sudjeluju  dobivaju potvrdu o sudjelovanju na međunarodnom natjecanju. Učenici koji postignu zapažene rezultate imaju mogućnost osvajanja vrijednih nagrada:  novčane nagrade (ili po želji nagrađenog knjige i tečajeve stranih jezika, edukacije, Amazon poklon bon u dobivenoj vrijednosti nagrade).

Jako sam ponosna na učenike koji aktivno rade na unapređivanju svog znanja, te sam im zahvalna što su svoje slobodno subotnje dopodne proveli u rješavanju testova.

Učiteljica engleskog jezika Željka Gospočić

 


Osnovna škola Ante Starčevića Rešetari