2017-02-09 08:39:52

OBILJEŽILI SMO DAN SIGURNIJEG INTERNETA

U suradnji s hrvatskim Centrom za sigurniji internet naši su učenici 7. veljače 2016. obilježili Svjetski dan sigurnijeg interneta kroz web kviz i edukacijski webinar.

Dan sigurnijeg interneta utemeljen je 2004. na poticaj Europske unije sa svrhom promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima.

U brojnim se zemljama diljem svijeta održavaju raznovrsni obrazovni programi, predavanja, radionice, javne rasprave i susreti kojima se želi skrenuti pozornost na moguće sigurnosne rizike povezane s korištenjem interneta te upoznati javnost s načinima očuvanja sigurnosti u dinamičnom i izazovnom mrežnom okruženju.

Ovogodišnja tema, Budi promjena koju želiš: Zajedno do boljeg interneta (Be the change: Unite for a better internet), poziva na aktivno uključivanje čitavog društva u poboljšanje sigurnosti interneta.

Svoj doprinos za bolji internet sutra dali su učenici naše škole. Rješavali su web kviz zajedno sa svojim učiteljem na satu informatike. Kako se kulturno ponašati u virtualnom svijetu imali su priliku saznati i naučiti učenici 8. razreda gledajući Edukacijski webinar o sigurnosti na internetu koji preporuča hrvatski Centar za sigurniji internet.

Vjerujemo da će ponuđeni programi o sigurnijem internetu osvijestiti brojne generacije koje se svakodnevno nalaze u virtualnom svijetu.

                                                                                            Iva Kičić, 8.b

 


Osnovna škola Ante Starčevića Rešetari