preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ante Starčevića Rešetari

Vijesti

POSJETILI SMO GRADSKE KULTURNE USTANOVE

Autor: Daniela Gubić, 7. 11. 2022.

U Mjesecu hrvatske knjige,  4. studenoga 2022., učenici trećih razreda zajedno su s učiteljicama Kristinom Blažević i Matejom Horvat te knjižničarkom Danielom Gubić posjetili Gradski muzej i Gradsku knjižnicu u Novoj Gradiški.

Po dolasku u Gradski muzej, učenike i učiteljice srdačno je dočekala Jelena Kovre, muzejska pedagoginja koja je govorila o tome kako muzej doprinosi razvoju kulture i očuvanju kulturne baštine te kako ova kulturna ustanova čuva vrijedne predmete iz prošlosti. Saznali su da muzej ima prirodoslovni, arheološki, etnološki, kulturno povijesni, galerijski i knjižno-izdavački odjel. U prostoru muzeja pogledali su izložbu radova umjetnika Ivana Kožarića naziva „Svaki dan ispočetka“ i izložbu „Srednjovjekovno graditeljsko i povijesno naslijeđe cerničkog kraja“.

Nakon ugodnog boravka i zajedničkog fotografiranja ispred muzeja, učenici su se uputili na Dječji odjel Gradske knjižnice Nova Gradiška gdje im je domaćin bila knjižničarka Renata Matijašević. Uživali su u „moru“ lijepih knjiga koje posjeduje knjižnica, a na dar su dobili straničnike i strip, rad učenika s područja grada. Knjižničarka Renata upoznala je učenike i s brojnim aktivnostima koje knjižnica organizira, a ujedno ih je pozvala da u budućnosti postanu čitatelji GKNG.

Ovom su prigodom obišli i Odjel za odrasle gdje ih je s veseljem pozdravila ravnateljica knjižnice Ernestina Straga-Šašić. Provela ih je kroz Studijsku čitaonicu i posudbeni dio s "visokim policama" prepunih zanimljivih naslova uz nadu da će i oni jednoga dana čitati „debele knjige“ Odjela za odrasle. Također je i ostale članove knjižničnog tima obradovao ovaj vedri posjet u najljepšem od svih mjeseci: MJESECU HRVATSKE KNJIGE.

Nakon zanimljivih susreta s djelatnicima dviju kulturnih ustanova, učenici su se vratili u školske klupe i nastavili s redovnom nastavom. Vjerujemo da će ih ova terenska nastava potaknuti na aktivnije posjećivanje kulturnih ustanova - „čuvarica“ kulturnoga blaga.

Knjižničarka Daniela Gubić

 
eTwinning

Ponosni smo nositelji

oznake eTwinning škole

UNESCO ASPnet

 

UNESCO ASPnet
oznaka škole

 

 

Virtualna knjižnica

Upisi u SŠ 2021./22.
Nagrade i priznanja

Povelja HZTK, 2013.

Plaketa Općine Rešetari, 2014.

 Plaketa BPŽ, 2006.

Dio smo UNESCO-ove ASPNet mreže

Priznanje  za uspjeh postignut na završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava
Republike Hrvatske za učenike 5. i 6. razreda u školskoj godini 2016./2017.

 

Logo škole


Monografija u spomen
175. obljetnici
OŠ Ante Starčevića Rešetari
 

Publikacija
180 godina škole u Rešetarima
 
 
NAŠ ZAVIČAJNI GOVOR

  

       Naš zavičajni govor

Most prijateljstva

ACES „Međugeneracijska solidarnost“

Anketa
Kako vam se sviđa NOVA web stranica škole?Korisni linkovi
Portali
 
Učilice
 
Popularni časopisi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
CMS za škole logo
Osnovna škola Ante Starčevića Rešetari / Vladimira Nazora 23, HR-35403 Rešetari / os-astarcevic-resetari.skole.hr / ured@os-astarcevic-resetari.skole.hr
preskoči na navigaciju