preskoči na sadržaj
Vijesti

SUDJELOVALI SMO NA DANIMA ROBOTIKE

Učenici naše škole Ivan Došlić, Tomislav Bzik, Jurica Osovnikar, Lovro Čeliković i Juraj Marosavljević sudjelovali su od 18. do 20. travnja 2017. na radionicama u okviru „Dana robotike“ koje su organizirali Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška te Zajednica tehničke kulture Grada Nova Gradiška.


Inicijativa za „Dane robotike“ pokrenuta je još jesenas, a ravnateljica Elektrotehničke i ekonomske škole Sanja Muller Zoričić te profesori vrlo rado su prihvatili ideju suradnje sa Zajednicom tehničara Grada. Naime, cilj je radionica upoznati učenike s novim tehnologijama, dizajnom, proizvodnjom, teoretskim proučavanjem i upotrebom robota.

Ravnateljica škole Sanja Muller Zoričić pozdravila je brojne okupljene učenike osnovnih i srednjih škola koji su se uključili u „Dane robotike“ te predstavila predavače Danijela Meseša, Borisa Grgića i Krunoslava Cvitkovića. U ime Zajednice tehničara učenicima se obratio predsjednik Kluba zrakoplovnih maketara i modelara Branko Miletić.

Na prvoj radionici učenici su učili programirati pomoću microbitova, a radionica je prilagođena svim uzrastima. Predavači su se potrudili provesti što individualniji pristup polaznicima radionice kako bi svi naučili ponešto.

Slijedeća dva dana održane su arduino i EMoRo radionice. Učenici su programirali robotsko sučelje arduino, a na kraju trećeg dana povezali su računalo i sučelje s robotom.

Bila je ovo dobra prilika za zainteresirane učenike da za vrijeme praznika nauče nešto sasvim  novo i da korisno iskoriste svoje slobodno vrijeme.

                                                               Učitelj Marijan VukovićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marijan Vuković   datum: 21. 4. 2017.

 

 


Upisi u SŠ 2017./18.

Nagrade i priznanja

Povelja HZTK, 2013.

Plaketa Općine Rešetari, 2014.

 Plaketa BPŽ, 2006.

Priznanje  za uspjeh postignut na završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava
Republike Hrvatske za učenike 5. i 6. razreda u školskoj godini 2016./2017.

 


Logo škole


Monografija u spomen
175. obljetnici
OŠ Ante Starčevića Rešetari
 

Publikacija
180 godina škole u Rešetarima
 
 

Most prijateljstva


ACES „Međugeneracijska solidarnost“


Anketa
Kako vam se sviđa NOVA web stranica škole?
Korisni linkovi
Institucije


Portali
 

Učilice
 

Popularni časopisi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
preskoči na navigaciju