preskoči na sadržaj
S osmijehom u školu

O projektu

Sažetak:

Projektom „S osmijehom u školu“ putem inkluzivnog obrazovanja osigurat će se bolji školski uspjeh i poštivanje individualnih razlika za 56 učenika s teškoćama u razvoju iz 21 škole na području Brodsko-posavske županije.

Nositelj projekta:

Brodsko-posavska županija, Upravni odjel za obrazovanje, šport i kulturu.

Ciljevi projekta

Projekt „S osmijehom u školu“ usmjeren je u prvome redu na unaprjeđenje sustava neposredne podrške učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Brodsko-posavska županija.

Projektom će se osigurati kontinuirana i kvalitetna potpora učenicima s teškoćama u razvoju tijekom odgojno-obrazovnog procesa u školskoj godini 2015./2016.

Svrha projekta

Educiranjem i angažiranjem pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju će se omogućiti postizanje boljih rezultata u učenju, uspješnija socijalizacija i jačanje samopouzdanja i samopoštovanja, odnosno stvorit će se pretpostavke za postupno osamostaljivanje u radu.

Posebno dodana vrijednost projekta je omogućavanje integracije učenika s teškoćama u razvoju u redovna razredna odjeljenja u osnovnim i srednjim školama u kojima će ostali učenici razvijati prihvaćanje i poštivanje različitosti te toleranciju prema osobama s posebnim potrebama, kao i drugim marginaliziranim skupinama.

U tom smislu ciljne skupine u projektu su učenici s teškoćama u razvoju koji svladavaju nastavni plan i program škole koju pohađaju, ali imaju poteškoće koje ih sprečavaju u funkcioniranju bez pomoći pomoćnika u nastavi.

Opis projekta

Projekt „S osmijehom u školu“ obuhvaća četiri grupe aktivnosti.

Selekcija pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju i uvođenje u rad osoba za pomoćnike u nastavi – planirano je zapošljavanje 50 pomoćnika u nastavi u 20 osnovnih i jednoj srednjoj školi.

Rad pomoćnika u nastavi s učenicima s teškoćama u razvoju – planirano je 56 učenika s teškoćama u razvoju osigurati neposrednu podršku u trajanju od 8 mjeseci u školskoj godini 2015./2016.

Promidžba i vidljivost -  kako bi se podigla svijest građana Europske unije o ulozi i ostvarenjima kohezijske politike i fondova, kao i o rezultatima i učincima ove podrške, projektom su planirani različiti komunikacijski alati: informiranje putem web stranice (www.bpz.hr, www.ctr.hr ) , publikacija (letak), plakata, lokalnih pisanih, elektroničkih i TV medija, odnosno događanja vezanih uz početak neposredne podrške učenicima s teškoćama u razvoju (uvodna konferencija) i završetak projekta (završna koneferencija).

Upravljanje projektom i administracija -  za učinkovitu provedbu projektom planiranih aktivnosti pobrinut će se stručne službe u osnovnim i srednjim školama putem koordinatora (praćenje rada pomoćnika u nastavi), odnosno Upravni odjel za obrazovanje, šport i kulturu i CTR – Razvojna agencija Brodsko-posavske županije.

 

 

Linkovi do virtualnih učionica
 

5.a razred

5.b razred

6.a razred

7.a razred

7.b razred

8.a razred

 


 


Virtualna knjižnica


Upisi u SŠ 2020./21.

Nagrade i priznanja

Povelja HZTK, 2013.

Plaketa Općine Rešetari, 2014.

 Plaketa BPŽ, 2006.

Dio smo UNESCO-ove ASPNet mreže

Priznanje  za uspjeh postignut na završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava
Republike Hrvatske za učenike 5. i 6. razreda u školskoj godini 2016./2017.

 


Logo škole


Monografija u spomen
175. obljetnici
OŠ Ante Starčevića Rešetari
 

Publikacija
180 godina škole u Rešetarima
 
 

Most prijateljstva


ACES „Međugeneracijska solidarnost“


Anketa
Kako vam se sviđa NOVA web stranica škole?
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna

Portali
 

Učilice
 

Popularni časopisi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
preskoči na navigaciju