preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ante Starčevića Rešetari

S osmijehom u školu

O projektu

Sažetak:

Projektom „S osmijehom u školu“ putem inkluzivnog obrazovanja osigurat će se bolji školski uspjeh i poštivanje individualnih razlika za 56 učenika s teškoćama u razvoju iz 21 škole na području Brodsko-posavske županije.

Nositelj projekta:

Brodsko-posavska županija, Upravni odjel za obrazovanje, šport i kulturu.

Ciljevi projekta

Projekt „S osmijehom u školu“ usmjeren je u prvome redu na unaprjeđenje sustava neposredne podrške učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Brodsko-posavska županija.

Projektom će se osigurati kontinuirana i kvalitetna potpora učenicima s teškoćama u razvoju tijekom odgojno-obrazovnog procesa u školskoj godini 2015./2016.

Svrha projekta

Educiranjem i angažiranjem pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju će se omogućiti postizanje boljih rezultata u učenju, uspješnija socijalizacija i jačanje samopouzdanja i samopoštovanja, odnosno stvorit će se pretpostavke za postupno osamostaljivanje u radu.

Posebno dodana vrijednost projekta je omogućavanje integracije učenika s teškoćama u razvoju u redovna razredna odjeljenja u osnovnim i srednjim školama u kojima će ostali učenici razvijati prihvaćanje i poštivanje različitosti te toleranciju prema osobama s posebnim potrebama, kao i drugim marginaliziranim skupinama.

U tom smislu ciljne skupine u projektu su učenici s teškoćama u razvoju koji svladavaju nastavni plan i program škole koju pohađaju, ali imaju poteškoće koje ih sprečavaju u funkcioniranju bez pomoći pomoćnika u nastavi.

Opis projekta

Projekt „S osmijehom u školu“ obuhvaća četiri grupe aktivnosti.

Selekcija pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju i uvođenje u rad osoba za pomoćnike u nastavi – planirano je zapošljavanje 50 pomoćnika u nastavi u 20 osnovnih i jednoj srednjoj školi.

Rad pomoćnika u nastavi s učenicima s teškoćama u razvoju – planirano je 56 učenika s teškoćama u razvoju osigurati neposrednu podršku u trajanju od 8 mjeseci u školskoj godini 2015./2016.

Promidžba i vidljivost -  kako bi se podigla svijest građana Europske unije o ulozi i ostvarenjima kohezijske politike i fondova, kao i o rezultatima i učincima ove podrške, projektom su planirani različiti komunikacijski alati: informiranje putem web stranice (www.bpz.hr, www.ctr.hr ) , publikacija (letak), plakata, lokalnih pisanih, elektroničkih i TV medija, odnosno događanja vezanih uz početak neposredne podrške učenicima s teškoćama u razvoju (uvodna konferencija) i završetak projekta (završna koneferencija).

Upravljanje projektom i administracija -  za učinkovitu provedbu projektom planiranih aktivnosti pobrinut će se stručne službe u osnovnim i srednjim školama putem koordinatora (praćenje rada pomoćnika u nastavi), odnosno Upravni odjel za obrazovanje, šport i kulturu i CTR – Razvojna agencija Brodsko-posavske županije.

 

 


eTwinning

Ponosni smo nositelji

oznake eTwinning škole

UNESCO ASPnet

 

UNESCO ASPnet
oznaka škole

 

 

Virtualna knjižnica

Upisi u SŠ 2021./22.
Nagrade i priznanja

Povelja HZTK, 2013.

Plaketa Općine Rešetari, 2014.

 Plaketa BPŽ, 2006.

Dio smo UNESCO-ove ASPNet mreže

Priznanje  za uspjeh postignut na završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava
Republike Hrvatske za učenike 5. i 6. razreda u školskoj godini 2016./2017.

 

Logo škole


Monografija u spomen
175. obljetnici
OŠ Ante Starčevića Rešetari
 

Publikacija
180 godina škole u Rešetarima
 
 
NAŠ ZAVIČAJNI GOVOR

  

       Naš zavičajni govor

Most prijateljstva

ACES „Međugeneracijska solidarnost“

Anketa
Kako vam se sviđa NOVA web stranica škole?Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Portali
 
Učilice
 
Popularni časopisi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
CMS za škole logo
Osnovna škola Ante Starčevića Rešetari / Vladimira Nazora 23, HR-35403 Rešetari / os-astarcevic-resetari.skole.hr / ured@os-astarcevic-resetari.skole.hr
preskoči na navigaciju